Arvokkaiden tavaroiden kuljettaminen

IATA on määritellyt arvokasta rahtia tavaroina, joiden arvo on yli $ 1,000 USD / kg. Tämä koskee yleensä jalokiviä, käteistä, lääketieteellisiä laitteita, pankkiasiakirjoja, korkealaatuisia muotiasuja, mutta enimmäkseen arvokkaita taideteoksia..

Arvokkaat kuljetukset vaativat erityistä huomiota turvallisen ja turvatun kuljetuksen varmistamiseksi. Arvokkaita lähetyksiä käsitellään erityisellä huolellisuudella. Niitä käsitellään tiettyjen turvatoimenpiteiden mukaisesti vastaanotosta toimitukseen paikallisten määräysten ja olosuhteiden mukaisesti sekä lähtöpisteessä että määränpäässä.

Lentoliikenteessä tällaisilla kuljetuksilla on VAL-koodi.

WCARGO:lla on laaja kokemus arvokkaiden tavaroiden lentokuljetuksesta Suomesta ympäri maailmaa.
Uskomme, että lentorahti on paras tapa toimittaa VAL-tavarat pitkän matkan kuljetuksissa.

WCARGO tarjoaa turvallisen ja nopean kuljetuksen henkilökohtaisella palvelulla jokaiselle asiakkaalle, parhaimmilla hinnoilla.

Pakkaamisen erikoispalvelut

 • Tukeva pakkaus (tunnetaan myös kuljetuslaatikkona)
 • Pakkaaminen eurolavalle ja kiinnitys kutistekalvolla
 • Eurolavan lastaus ja sulkeminen
 • Lavakauluksien käyttö
 • Laukkujen tarjoaminen ja niiden sinetöinti
 • Tavaran pakkaaminen ”omaan” pahvilaatikkoon ja sen sulkeminen pakkausteipillä
 • Pakkaaminen kuplamuoviin
 • Polypropeenisen pakkausnauhan käyttö

Tiedot ja merkinnät

Lähettäjää ja vastaanottajaa kehotetaan tekemään järjestelyjä etukäteen luovuttamisesta ja vastaanottamisesta, varasto- ja pitoaikojen minimoimiseksi lähtöpaikassa ja määränpäässä.

Arvokasta lastia sisältäviä lähetyksiä ei kuljeteta maanteitse (RFS).

Arvokasta lastia ei hyväksytä yhdistettyyn lähetykseen, joka on lastattu ULD:ään (Unit Load Device), ellei koko lähetys sisällä arvokasta lastia.

Erityistä käsittelykoodia "VAL" on käytettävä kaikissa tiedoissa.

Lentorahtikirjassa (AWB) on oltava tarkat merkinnät painon ja pakkauksen mittojen osalta. AWB:ssä ei pidä esittää tavaroiden todellista arvoa. Siinä on oltava sanat "Valuable Cargo".

Pakkausten on oltava riittävän hyvin pakattuja siten, että välittömästi huomaa, jos ulkokääre on rikki. Tavaran lähettäjän vastuulla on varmistaa, että pakkauksesta huomaa, mikäli sitä on peukaloitu, ja että sitä on sinetöity asianmukaisilla sineteillä.
Puutteellisesti pakattuja tai vahingoittuneita lähetyksiä ei hyväksytä kuljetusta varten, esim. läpinäkyvät muoviset materiaalit, jotka paljastavat lähetyksen sisällön tai muut huonolaatuiset pakkausmateriaalit.
Vastaanottaessa kaikki paketit on tarkasteltava huolellisesti, jotta kaikki mahdolliset puutteet huomataan. Jokainen pakkaus on punnittava ja paino verrattava asiakirjoihin merkittyihin painoihin.
Kaikki pakkaukset on suljettava tiiviisti, ja sisällön on oltava tiivisti pakattu. Pakkauksissa ei saa olla etikettejä tai merkkejä, jotka kiinnittävät huomiota sisällön luonteeseen.

Edellytykset ja erityisvaatimukset
 • VAL-lähetysten erikoiskäsittelyn vuoksi niissä on 50 kg / kpl painorajoitus VAL-kuljetusten sujuvan käsittelyn ja varastoinnin varmistamiseksi
 • Suuremmat toimitukset pyydettäessä
 • Varaus 24 tuntia ennen lennon lähtöä
 • Pakkausstandardeihin on kiinnitettävä erityistä huomiota
 • Hyväksytty sertifioiduilla reiteillä

Pakkauspalvelut toteutetaan yksinomaan WCARGOn varastoissa.
HUOMIO: Kun tilat joustamattoman paketin, kuljetushinta nousee rahdin ulkomittojen kasvun vuoksi.

Kun tavara on pakattu ja käsitelty lentokuljetusta varten, rahti toimitetaan suojassa lentoterminaaliin, jossa on myös turvallinen tai suojattu alue.

Suosittelemme tietysti, että rahtia vakuutetaan.
Kuljetusliikkeen vastuu rahdista (VAL) on vakio. Hintojen korotus johtuu lisäturvasta lastaus- ja purkukeskuksissa.

Lentorahtipalvelujen tullit riippuvat kuljetettavan rahdin luonteesta, painosta ja tilavuudesta, lähtö- ja saapumispaikan välisestä etäisyydestä, sekä muista tekijöistä, minkä vuoksi lentorahdin hinta lasketaan erikseen kullekin lastityypille.

 

Voit aina ottaa meihin yhteyttä niin autamme sinua mielellämme!